onsdag den 17. september 2008

Arto.dk




Jeg kan sådan set godt forstå, hvorfor der er så mange børn der er tiltrukket af arto.dk


For mig at se mangler der ikke noget i forhold til de ting der efterspørges på på internettet i dag. Der er både chatmuligheder, mulighed for profil, udveksling af billeder og film, nyheder om de kendte og mindre kendte, spillemuligheder, vittigheder o.s.v. o.s.v.


Jeg tror arto gjorde noget klogt dengang de lancerede arto.dk. På det tidspunkt manglede der ISÆR et sted for den yngre generation når vi snakker om chat. Det kloge, udover at tilføje generationen denne mulighed, består i at arto også har formået at videreudvikle sitet og nu altså kan tilbyde alt det andet oveni.


Jeg ved godt at der har været utallige eksempler på voksne som har misbrugt chatten til at lokke børn i uføre. Det kan jeg blive helt hysterisk over at tænke på, men desværre tror jeg, at de der vil udnytte disse uskyldige børn, så ville have fundet ud af at gøre det andetsteds. (desværre).


Ved at arto har samlet en SÅ stor andel af de unge mennesker på deres hjemmeside, virker det lidt som dengang der blev solgt hash på Christiania. Politiet vidste da godt det blev solgt, men de vidste også hvor de skulle slå ned - ved at sprede hashen ud over hele København er det blevet sværere for politiet at opspore salget og på samme måde kan man overføre overvågningen af pædofile til internettet. Ved at rigtig mange af de unge bruger arto.dk, kan man lave en helhjertet indsats for at overvåge hjemmesiden og dermed forhåbenlig pågribe dem der tænder på at forføre små børn. Og jeg ved at der gøres rigtig meget for hele tiden at afvise pornografisk materiale o.lign. på hjemmesiden og der i det hele taget er strammet meget op.


Ligesom alle andre biblioteker har vi også dagligt lånere af vores børnecomputere der bruger arto.dk. Jeg har registreret at de er rigtig glade for at kunne skrive til hinanden og med andre og de bruger rigtig meget tid på deres profiler. For ca. 1½ siden oprettede jeg mig faktisk som bruger af arto.dk i forbindelse med, at jeg skulle finde ud af hvad man egenlig kunne på stedet. Til min overraskelse virkede mit login stadig - så de sletter åbenbart ikke inaktive profiler på stedet.


Vi kan nok ikke lave om på at internettet er kommet for at blive - både med dets muligheder og begrænsninger - og så må vi jo som de voksne sørge for, at hjælpe børnene til at være kritiske overfor de tilbud de evt. måtte få.

Ingen kommentarer: